μουσική

ΜΟΥΣΙΚΗ
ΠΙΑΝΟ και ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ

 Η ιστορία της μουσικής, ξεκινάει παράλληλα με την εμφάνιση της γλώσσας. Ο ήχος αποτελεί εξέλιξη του έναρθρου λόγου, όπου αυτός δεν επαρκεί ως μέσω έκφρασης. Στην αρχαιότητα, θεωρείτο ένδειξη μόρφωσης, όχι άδικα, αφού η σπουδαιότητα της επαφής κάθε ατόμου με τη μουσική είναι η απελευθέρωση της ομορφιάς του πνεύματος.

Στα μαθήματα πιάνου και ακορντεόν, που λαμβάνουν χώρα στον πολυχώρο 7 κύκλοι ζωής, γίνεται προσέγγιση της μουσικής με σφαιρικό τρόπο, στηρίζοντας τις δυνατότητες των μαθητών. Δίνεται βάση σε όλα τα στοιχεία του ήχου (μελωδία, αρμονία, ρυθμός) και στις τεχνικές απόδοσης των έργων. Κύριο λόγο, κατέχει η διερεύνηση της ευκρίνειας και της συναισθηματικής εκφραστικότητας του ηχοχρώματος. Παράλληλα με την πρακτική εξάσκηση, παρέχονται γνώσεις θεωρητικού περιεχομένου οι οποίες είναι απαραίτητες στην αντίληψη της εικόνας της μουσικής για ευχάριστα ολοκληρωμένες εκτελέσεις.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα μαθήματα είναι ατομικά, διάρκειας 50 λεπτών. Για τους προχωρημένους μαθητές, η εισαγωγή στο αντίστοιχο του επιπέδου τους θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης.

 

Εισηγήτρια: Λαγογιάννη Φαίδρα