Εικαστικές Τέχνες

Βιωματικά εργαστήρια εικαστικών τεχνών που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα δεξιότητας.

Για τα παιδιά το εργαστήρι ολιστικής τέχνης είναι μια καινοτόμα ιδέα που συνδυάζει όλες τις τέχνες.

Με κύριο άξονα τη ζωγραφική και τη χρήση διαφόρων υλικών και τεχνικές που αποτελούν εργαλεία της εικαστικής τέχνης, το παιδί έρχεται σε επαφή με τις βασικές αρχές των τεχνών όπως χορός – κίνηση, αυτοσχεδιασμός – θέατρο, ήχος – μουσική.

Θα εκπαιδευτεί και θα πειραματιστεί με τη Γραφή, την Κίνηση, τη Μουσική, τον Αυτοσχεδιασμό ακόμα και τη Βοτανική (πολλαπλές τέχνες),  τη Φωτογραφία, το Βίντεο που καλλιεργούν τις δημιουργικές ανάγκες του παιδιού, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν τη φαντασία και τις δεξιότητες του.

Παράλληλα το εργαστήρι ζωγραφικής και σκίτσου για παιδιά και εφήβους απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν αποκλειστικά με τη ζωγραφική, το ελεύθερο σχέδιο το comic και τις βασικές αρχές σχεδίου (αναλογίες, προοπτική, φωτοσκίαση, κίνηση).

Ένα επίσης εξειδικευμένο πρόγραμμα για παιδιά είναι το 2D- 3D animation όπου οι συμμετέχοντες θα διεισδύσουν στο μαγικό κόσμο του κινούμενου σχεδίου χρησιμοποιώντας πολλά εικαστικά υλικά για τη δημιουργία χειροποίητων εικόνων αλλά και  υπολογιστές με digitizer για τη δημιουργία ψηφιακών σχεδίων και επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

Τέλος το εργαστήρι ζωγραφικής για ενήλικες απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να γνωρίσουν το σχέδιο, χρώμα, σύνθεση και μεικτές τεχνικές και να δημιουργήσουν μέσα από τον κόσμο της ζωγραφικής.

Γνωρίστε τα τμήματά μας:

 • Ολιστικής τέχνης και εικαστικής έκφρασης (7 έως 12 ετών)
  Δευτέρα 17:30-18:30
 • Ζωγραφική και Σκίτσο (Εφήβων)
  Παρασκευή 19:30-20:30
 • 2D – 3D Animation
  Δηλώστε συμμετόχη
 • Ζωγραφική Ενηλίκων (17 ετών και άνω)
  Δευτέρα 19:00-21:00
Εργαστήρι Ολιστικής τέχνης
Εργαστήρι Ζωγραφικής & Σκίτσου
Εργαστήρι Ζωγραφικής για Ενήλικες
21
5
17
Εισηγήτρια: Χρυσάνθη Σιέμπου