Μουσικοκινητική για Ενήλικες

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι όπου μαθαίνουμε μουσική μέσα από την κίνηση και τον λόγο. Το άγχος, η πίεση και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας είναι πλέον προβλήματα που απασχολούν το μεγαλύτερο μερίδιο του πληθυσμού. Το να είσαι ενήλικας δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εκτονωθείς δημιουργικά σαν παιδί.

Η μουσικοκινητική για ενήλικες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες προσφέρει ένα αίσθημα απελευθέρωσης, χαλάρωσης, αποβάλλοντας το στρες και τις προκαταλήψεις. Ενισχύει τη μουσικότητα, τη δημιουργικότητα και τον αυτοσχεδιασμό με βασικά εργαλεία το σώμα και την ψυχή.

Η δημιουργία μουσικής, μελωδικών σχημάτων και απλών ενορχηστρώσεων γίνεται με τη χρήση των κρουστών οργάνων C.Orff, τους ήχους του σώματος και με ήχους της καθημερινότητας χωρίς να είναι απαραίτητη η γνώση μουσικής.

Σημαντικό προτέρημα της μουσικοκινητικής για ενήλικες είναι η ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας χρησιμοποιώντας την κίνηση, τον λόγο και τη μουσική ως κρίκους σύνδεσης.

Πρόγραμμα:

  • Παιδικό Τμήμα
    Τρίτη 17:00-18:30 | Σάββατο 13:00-14:00
  • Ενήλικες (17 ετών και άνω)
    Παρασκευή 17:00-19:00 | Σάββατο 14:00-15:00
Εισηγήτρια: Λαγογιάννη Φαίδρα