Παναγιώτης Δορλής

Αρχική / Team Member / Παναγιώτης Δορλής
Θεατρικό παιχνίδι

Ο Παναγιώτης Δορλής είναι Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Εκπαιδευτής παιδιών και ενηλίκων στο θεατρικό παιχνίδι. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Διομήδη Φωτιάδη και του τμήματος Χημείας Βιομηχανίας της Σιβιτανιδείου Σχολής. Έπαιξε από το 1996 έως το 2011 στο θέατρο σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου,του Κ.Θ.Β.Ε., των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Πάτρας, Βέροιας, Ρόδου, καθώς και σε ανεξάρτητες παραγωγές στην Αθήνα.

Δημιούργησε την πρώτη ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ στην Ευρώπη σε συνεργασία με το Kέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και τη νέα ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ”Walkabout” σε συνεργασία με την Equal Society (M.K.O.).

Συνεργάστηκε με τη Μ.Κ.Ο. Έλιξ στο πρωτοποριακό πρόγραμμα “ ΠΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ” για παιδιά προσφύγων ηλικίας 6 – 12 ετών από τη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα ( ΔΟΜΕΣ Α, Β, Γ) στο 87ο Διαπολιτισμικό σχολείο στον Βοτανικό.

Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά προσφύγων από τον πόλεμο στη Συρία σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, ενώ δίδαξε θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο του προγράμματος, ΄΄Αλληλεγγύη στην οικογένεια”, που πραγματοποίησε το Κ.Υ.Α.Δ.Α.
σε συνεργασία με την COSMOTE.

(Facilitative Teacher – Using the Arts in working with groups (P.Y.E. Partners for Youth Empowerment).